HTML

Frady Endre

Frady Endre agymenései és elmeviharai többnyire kínrímes mélylírában...

Friss topikok

  • Frady Endre: A mellékelt illusztráció a NASA eltitkolt időgépének kamerájával készült. /F.E./ (2022.08.19. 13:13) Tébolyult tatár trakta
  • Frady Endre: "Jégkorszakalkotó!" /Jenő, a jeti/ :) (2022.07.01. 15:40) Jégkorszak
  • Frady Endre: @Cruz: Pár perce léptem be a netre - ma szabin voltam, nem foglalkoztam ilyesmivel - és a két lege... (2022.06.15. 18:42) Magyarország-Anglia 0-4 (0-0)
  • Frady Endre: Vajon, ez a komment olvasható, he? :) (2022.04.13. 12:07) Szél süvít...
  • Frady Endre: Írok kommentet, mert kiváncsi vagyok, hogy megjelenik-e... :) (2022.04.06. 14:19) Választások utáni szonett

Esőcsinálós

2018.09.13. 17:26 Frady Endre

esocsinalos.jpgTemplom felett felhőpaplant
Hidegen hagy lenti pap lant,
Mert bár ügyes a pap alant,
Nem elég hangos a falant.

Ám egy elektromos gitár
Zaja égi kaput kitár,
Felleg el is sírja magát
S tónál átszakad a fagát.

Reverendát, sötét papit,
Zápor mosóronggyá lapít,
S úszik mormon, Krisnás, amis…
Ez van, ha a zene hamis!

„Miért csak a mormonok, a Krisnások és az amisok szerepelnek az úszójelenetben?! Hol pancsol a többi felekezet?! Ez ökomenikus diszkrimináció!” /Gyüli Gyula, hites könyvvizsgáló és amatőr könnyűbúvár/

„Megragadva az alkalmat, gyermekeim, engedjétek meg, hogy ismertessem veletek az ökomenikus hitélet egyszerű alapegyenletét:
   Háromság – kétség = egység
Ámen! Köszönöm, hogy elmondhattam! Most pedig álljunk fel és énekeljünk! Daaa aquaaa, Dooomineee…!” /Matteo Logia, itáliai fejszámoló lelkipásztor és nótafa/

„Ordít az égre Eminem, a pap
Add már, Uram, az esőt!
Hangszere a vokál, műfaja a rap
Add már, Uram, az esőt!
Hozd el a csúnya időt!
Add már, Uram, az esőt!”
/F. Péter, a költő humán végzettségű mérnökkollégája/

„Lantos van a versben, Buzánszky és Lóránt meg nincs?! Hogy védjek ilyen foghíjas védelem mögött?!” /Grosics Gyula, az Aranycsapat kapusa/

„Az imazene eget-földet megrengető spiritualitása és a vallási köntösű költészet szakrális mibenlehetetlensége kovászként keleszti Frady Endre szellemileg pákosztosan pátoszos kézzelfoghatatlanságát. Hová még, meddig már, miért igen? Igazi halál közeli életigenlés dalban elbeszélve! Holnapra mindenki kívül-belülről!” /Teknő Türkné Dagasztó Dália, középiskolai magyartanár és maszek pékinas/

„A babakori pelenkámnak ütősebb tartalma volt, mint ennek a rímes elmekórtani esettanulmánynak! Anyám szerint könnyedén, minden erőlködés nélkül produkáltam a tartalmakat, aminek oka a rostdús anyatejben keresendő. Ahogy a kedvemért akkoriban sok rostot fogyasztó anyám egy kétsorosában büszkén megfogalmazta:
    Robi kakil hamarost,
    Segíti a mama rost.
Szerencsére ő több verset nem írt, balszerencsére Frady Endre viszont igen! Szakmányban! Szakadjon rá a fagát!” /Puzsér Róbert, kritikus/

„Jaj, Robikám, muszáj volt fölelevenítened a fiatalkori irodalmi tévelygéseimet?! Nem tehetek róla, hogy versikéket írtam, hiszen muszáj volt valamivel elterelnem a figyelmemet rólad, mert már babaként is úgy üvöltöttél, mint manapság felnőttként a tévében és a rádióban!” /Puzsér mama/

„Kedves gyerekek, a mai kísérletben megpróbálunk esőt csinálni elektromos gitárral, ami nagyon veszélyes lehet, mert az esetleges rövidzárlati szikrázástól szénné éghet a zenekar és az ott felejtett falant!” /Öveges professzor/

Egyszer egy texasi vihar szupercellájában elektromos falantoltam, amikor belém vágott egy villám. Menten szörnyet is halt.” /Chuck Norris/

16 komment

Címkék: pap templom eső reverenda amis elektromos gitár felleg Krisna falant felhőpaplan fagát moromon mosórongy

A bejegyzés trackback címe:

https://fradyendre.blog.hu/api/trackback/id/tr6914238689

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Edit exnolbloggerina 2018.09.18. 16:24:32

Szia!

Az Indexbe betette a szőrős patáját a kormány. Én törlöm a regisztrációmat, úgysem találtam itt a helyem.
Üdv., és minden jót!
Nyírfa

Edit exnolbloggerina 2018.09.18. 18:07:04

@Frady Endre:

Talán. Egy-két hét, és kiderül, de őszíntén szólva, nem bizakodom. A fidesz valami olyasmire készül, mint a németek 1945-ben, a vég óráiban: semmi nem számít, csak a totális pusztítás.

Ha lelépek, sem veszítelek el szem elől, akár még az is előfordulhat, hogy egyszer újból együtt blogolunk valahol.
Talán. :)

Köszi a linket.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.18. 20:17:41

@Edit exnolbloggerina: Biztató a hasonlatod, a németeknek '45-ben már csak végóráik voltak. Bár ez lenne a helyzet a fidesszel is! :)
Bízzunk Istenben és tartsuk szárazon a puskaport! ;-)
Amúgy, ha nincs blog, elérsz emailben: frady.endre@gmail.com
Ja, van másik blogom is: fradyendre.blogspot.com/

Edit exnolbloggerina 2018.09.19. 09:57:17

@Frady Endre:

Igen, abszolút úgy érzem, hogy ezek a végórák. Ha nem mi, akkor az európai kormányok fogják taccsra tenni a fideszt, vagyis csak az történik a jelenben is, mint a múltban: mások fogják elvégezni a mi munkánkat, mi pedig, a felelősségünket az árokba rugdosva, majd jól megkritizáljuk őket. Csak, ahogy szoktuk.

"Bízzunk Istenben, és tartsuk szárazon a puskaport! "
Erről eszembe jut egy film, amelyben a buddhista szerzetest megtámadja egy nem buddhista , a kulturált viselkedés iránt érzékenységet nem mutató , mondhatnám, kötekedő alak. Mit tesz erre a szerzetes? Semmit, hagyja, mert az erőszakmentesség apostola. Ám de jön Csák Norrisz, és az egyre szemtelenebb támadót jól móresre tanítja, miután az az istennek sem ért a szép szóból. A szerzetes elfordul, ilyet még látni sem szabad, de fél szemmel azért csak oda pislant, és elégedetten mormogja maga elé: Ez az!

:))

Köszönöm a gmailcímedet, megtisztelsz. Amúgy a másik blogodra is rá szoktam nézni, jókat derülök az Erzsébettel folytatott kommentváltásokon.

Egyelőre még vagyok, kivárok, aztán meglátom. Szerintem várom a csodát, egy új Népszabadságot, benne blogtérrel, és a régiek közül többekkel. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.19. 13:02:39

@Edit exnolbloggerina: Hááát, ha az Index is elesik, akkor már csak a 444.hu marad. Az is jó hely ám!
Egyébként a választási rendszer és a médiatúlsúly miatt csak akkor lehet leváltani a fideszt, ha összejön egy nagy ellenzéki váltópárt pl. Márki-Zay körül, vagy a Momentumból, mindenesetre Gyurcsány nélkül... :)
A másik lehetőség a spontán forradalom, de arra nem vágyom.

Edit exnolbloggerina 2018.09.19. 14:09:01

@Frady Endre:

Ha a fiatalok begurulnak, ők bevehetik a várost, majd csatlakozhatnak a különböző csoportok. Voltunk már 100 ezren az utcán, csak aztán szépen, békében hazamentünk. Egy ilyen akció azért lehetne sikeres, mert a kormány mozgósítaná az összes rendőri, katonai szervét, ami viszont igazolná az ország rendőrállam mivoltát, következésképpen az EU határozott lépéseket tehetne.

Nem látok békés lehetőséget. Vagy egy EU-s összefogás buktatja meg a fideszt, vagy a polgári engedetlenség. A különadóval sújtott civil szervezetek közül már több él ezzel a móddal.

Gyurcsány jól érzi, hogy a Parlament önmagában már több mint kevés, csak nincsen társadalmi támogatottsága. A mostani akciója elsietett.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.19. 14:35:49

@Edit exnolbloggerina: Szerintem Gyurcsány már annyira le lett karaktergyilkolva, hogy bármiben vesz részt, több embert riaszt, mint amennyit odavonz.
Az országban van kb. 2,5 millió fidesznyik és 0,5 millió (bal)lib. A maradék 7 millió (amiben én mint baloldali konzervatív is vagyok) az, akinek nincs pártképviselete. Őket (minket) kéne valakinek megszólítania és akkor lehetne valódi rendszerváltás és demokrácia.

Edit exnolbloggerina 2018.09.19. 14:49:13

@Frady Endre:

Szerinted Márki-Zayban van annyi spiritusz, hogy fel is vállalja a képviseletet, meg alkalmas is legyen rá?

Gyurcsányt sajnálom, sokkal több van benne, mint amit eddig meg tudott élni. Hogy tart tőle a mai napig Orbán.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.19. 14:59:33

@Edit exnolbloggerina: Márki-Zay? Nincs egyebem, csak a remééény, csak a remééény, a reméééény... :)
Gyurcsánynak sokkal rosszabb a megítélése, mint amelyen ő maga ténylegesen, de ez sajnos nem valószínű, hogy valaha is megváltozzon. Ő biztosan nem lesz képes soha egy egységes ellenzéket maga mögé verbuválni.

Edit exnolbloggerina 2018.09.19. 16:01:45

@Frady Endre:

Csak a reméény? No és hol a Bizalom Istenben? :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.19. 16:17:29

@Edit exnolbloggerina: Tőle van a remééény!
"A hit pedig a REMÉLT dolgokba való bizalom..." /Zsidókhoz írt levél 11:1/
;-)

Edit exnolbloggerina 2018.09.19. 16:31:11

@Frady Endre:

Hát, így is lehet értelmezni. Meg másképpen is. Számomra a remény inkább vágyakozást sugall, de sejteti a kétséget is a vágy tárgyának megvalósulását illetően.
A bizalomban több tudást, a feltételek nélküliség biztonságát érzem.
A hit, no ez egy érdekes fogalom, rokon a bizalommal, annak talán intuitív gyökere. Hiszem, mert érzem, tehát bízom is.
Valahogy így. :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.09.25. 09:30:42

@Edit exnolbloggerina: Amit megértettem az okfejtésedből, azzal, azt hiszem, egyetértek... :)
süti beállítások módosítása